fbpx

010-173 44 44

Har du frågor? Ring oss!

Mejla vår kundtjänst

Kontakta oss via mejl

qRT-PCR med läkarintyg

Svar från 2 timmar

Stockholm

Göteborg

Malmö

Övriga

Inför besöket: 

  • Tag med dina glasögon/linser och eventuell hörapparat 
  • Tag med journalutdrag från husläkare och sjukhus inkl lab/röntgen senaste 12 månaderna eller se till att du kan visa upp dem via 1177 under besöket.  
  • Tag med aktuell medicinlista 
  • Om du har fått särskilda direktiv från Transportstyrelsen på något särskilt som behöver intygas – skicka in dessa dokument till oss före undersökningen och meddela oss skriftligen innan du bokar en tid.  

 

Ska du börja köra taxi?  

Då är du varmt välkommen till oss på iDr Kliniken för ditt läkarintyg. 

Våra läkare är anslutna till Transportstyrelsens e-tjänst för intyg. Ditt resultat skickas in direkt till Transportstyrelsen när undersökningen är avslutad.  

Alla våra läkare och sjuksköterskor är utbildade att utföra de undersökningar som krävs så att du kan känna dig säker och trygg. 

Test information: 

I denna grundläggande hälsoundersökning ingår syntest, en genomgång av din medicinska historia och frågor kring eventuellt missbruk av alkohol eller narkotika. Efter undersökningen får du med dig all information som du skall skicka till Transportstyrelsen och vi hjälper dig med alla frågor du har kring detta. Vi gör det enkelt och smidigt för dig under hela processen. 

Vilket typ av test behöver just du? 

Transportstyrelsen delar in de olika körkortsbehörigheterna i tre grupper där behörighet för taxi innefattar grupp 3. 

Grupp 3: Innefattar D1, D1E, D och DE samt Taxi. 

Kraven vid läkarundersökningen för att få ta körkort varierar mellan de olika grupperna och bestäms av Transportstyrelsen. 

  

Grupp 2 och 3: Krav att man kan se med båda ögonen och man behöver kunna se minst 0,1 med det sämsta ögat och 0,8 med det bästa. För de här behörigheterna ställs också högre krav på synfältet och man får inte ha någon typ av dubbelseende. Krav på tillräcklig hörsel för att kunna kommunicera med passagerare. Om man behöver en hörapparat för att uppnå tillräcklig hörsel så måste man använda denna när man kör fordonet. 

Om du har behandling för någon sjukdom, tag med journalunderlag, medicinlista och lista på senaste labprover som är tagna inför besöket.  

sv_SESvenska